Zamieszczone przez marektbg
Pakiety ubezpieczeń przy zakupie nowej O2 FL
Zwiń
X
-
Pakiety ubezpieczeń przy zakupie nowej O2 FL
Czy ktoś przedarł się przez porównanie pakietów oferowanych przez dealerów przy zakupie O2 FL. Chodzi o Allianz i PZU, na oko wyglądają prawie identycznie.
Czy są jakieś różnice ?
Co lepiej wybrać pakiet na 12, czy 24 miesiące ?
Jakieś rady na co zwrócić uwagę ?
-
-
Zamieszczone przez CordiCzy ktoś przedarł się przez porównanie pakietów oferowanych przez dealerów przy zakupie O2 FL. Chodzi o Allianz i PZU, na oko wyglądają prawie identycznie.
Czy są jakieś różnice ?
Co lepiej wybrać pakiet na 12, czy 24 miesiące ?
Jakieś rady na co zwrócić uwagę ?
Od niedawna pojawił się tam jakiś dodatkowy pakiet Premium czy Prestige (coś na "P"), droższy o 300 PLN za 2 lata, ale nie dałem się skusić. Obejmował bodaj kilka dni dłuższe wynajęcie auta zastępczego i chyba dalsze holowanie (do serwisu który wskażę, a nie do najbliższego), ale teraz nie pomnę.
Ja nie miałem wglądu w szczegóły wszystkich umów, od dilera dostałem mailem OWU w Allianz, a ubezpieczenie zamawiałem telefonicznie, dzwoniąc z Wydziału Komunikacji tuż po odebraniu tablic (podałem im numery, żeby przygotowali dokumenty zanim przyjadę), więc nie było jak porównywać punkt po punkcie.
Pani od ubezpieczeń w ASO powiedziała że pakiety PZU, Hestii i Allianz są praktycznie identyczne, więc dałem się przekonać, a i tak chciałem mieć na 2 lata, więc został Allianz.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Nie mam aktualnie żadnych zniżek, bo jeżdżę nie swoim autem.
Pakiety OC+AC, o których piszecie, są za 2 tys. zł.
Załóżmy, że:
a) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 1 rok
b) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 2 lata
Jak w obu przypadkach może wyglądać kupowanie ubezpieczenia na kolejne lata?
Chodzi mi głównie o kwotę, jaką trzeba będzie wyłożyć.
Bo nie bardzo kumam, czy te 2 tys. zł to jakaś super promocja i po tych 1-2 latach promocji dowalą mi wyższe stawki czy może na kolejne lata wyjdzie podobnie?
Komentarz
-
-
Pozwólcie że się podepną pod ten temat czy kupiony pakiet na rok można u nich przedłużyć na następny za taką samą cenę??? Mam Generali kupiony z nową O2AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Pozwólcie że się podepną pod ten temat czy kupiony pakiet na rok można u nich przedłużyć na następny za taką samą cenę??? Mam Generali kupiony z nową O2saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcPakiety OC+AC, o których piszecie, są za 2 tys. zł.
Załóżmy, że:
a) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 1 rok
b) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 2 lata
Jak w obu przypadkach może wyglądać kupowanie ubezpieczenia na kolejne lata?
Chodzi mi głównie o kwotę, jaką trzeba będzie wyłożyć.
Bo nie bardzo kumam, czy te 2 tys. zł to jakaś super promocja i po tych 1-2 latach promocji dowalą mi wyższe stawki czy może na kolejne lata wyjdzie podobnie?
W Skodzie jak kupisz na 1 rok lub 2 lata, to w kolejnych latach (odpowiednio po roku i dwóch), będziesz płacił stawkę wg. wartości auta. Mnie wyszło, że jeśli teraz kupię tylko na rok, to za rok zapłacę sporo drożej (pakiet dilerski na nowe auta jest bardzo korzystny) niż dopłacając od razu za pakiet na 2-gi rok.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez aniam111Pozwólcie że się podepną pod ten temat czy kupiony pakiet na rok można u nich przedłużyć na następny za taką samą cenę??? Mam Generali kupiony z nową O2
Mi w poprzednim aucie przedłużyli do 10 lat !!! - aż autko sprzedałem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CordiPakiety na rok zarówno w Allianz jak i PZU to koszt 1990 zł, na dwa lat 4200zł, można je przedłużać do 10 lat tak jak napisał Set, ale nie wiem na jakich warunkach.
Wypłata 100% wartości auta na fakturze w razie kradzieży obowiązuje tylko przez pierwsze 12 miesięcy.
Ten drugi rok ubezpieczenia wykupowanego od razu przy odbiorze auta w salonie, to raczej gwarancja że niezależnie od ilości szkód z AC, nie wzrośnie stawka ubezpieczenia.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Morgoth
Wypłata 100% wartości auta na fakturze w razie kradzieży obowiązuje tylko przez pierwsze 12 miesięcy.
Ten drugi rok ubezpieczenia wykupowanego od razu przy odbiorze auta w salonie, to raczej gwarancja że niezależnie od ilości szkód z AC, nie wzrośnie stawka ubezpieczenia.
Ja miesiąc temu kupiłem pakiet dealerski w PZU na dwa lata i mam wypłatę 100% wartości pojazdu z faktury przez 2 lata , ale musiałem dopłacić 10% za polisę na drugi rok.
Wyszło razem ok 4300 zł na 2 lata... to i tak nieźle jak na takie warunki
Komentarz
-
-
Witam. Podepnę się pod temat. Czy ktoś przerabiał temat odzyskiwania szkody z AC jeśli chodzi o felgę i koło w sytuacji jak uszkodzona została felga nie ta z którą samochód wyjechał z salonu? (np kupuje sie 2 zestaw na zime i te sie uszkodziły). Czy też te 2 felgi wchodzą w zakres AC? :?:"czarna puma" ;p
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sliderWitam. Podepnę się pod temat. Czy ktoś przerabiał temat odzyskiwania szkody z AC jeśli chodzi o felgę i koło w sytuacji jak uszkodzona została felga nie ta z którą samochód wyjechał z salonu? (np kupuje sie 2 zestaw na zime i te sie uszkodziły). Czy też te 2 felgi wchodzą w zakres AC? :?:
Komentarz
-
-
Przepraszam, ale też chciałbym podpiąć się do tego tematu.
25 marca 2010 r. odebrałem SKodę Octavia I 1.6 102KM +Gaz w salonie Bednarka w Łodzi.
Na poczatku zaproponowali mi pełne ubezpieczenie za 1990 zł., więc stwierdziłem, że ma poprzednie auto (Opel Astra) ubezpieczone w Generali więc do nich pójdę ubezpieczyć. Poprosili abym przyniósł stare ubezpieczenie to oni się zastanowią co mi mogą zaproponować.
W końcu dostałem ubezpieczenie OC i AC oraz NNW i ASS za które zapłaciłem ostatecznie 1665,55 zł. za okres jednego roku.
Nikt mnie nie informował, że mogę ubezpieczyć od razu auto na dwa lata.
Ubezpieczenie kończy mi się 17 marca 2011 r.
Co zrobić dalej?
19 września 2010r. wyjeżdżam do Niemiec, mój ubezpieczyciel namawia mnie abym wykupił dodatkowe ubezpieczenie na 15 dni za 45 zł. - czy to warto zrobić?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Ceny ubezpieczen ciagle rosna i to raczej sie nie zmieni wiec oczywiscie jak najbatdziej oplaca sie pakiet dealerski na 2 lata.
Ostatnimi dniami ceny ubezpieczen masakrycznie poszly do gory.
Przyklad :
2 lata temu kupilem do nowego auta pakiet 2 lata w Generali za 3800 PLN ( byl najtanszy )
Dzis oferta ubezpieczenia w Generali , tez pakiet tyle ze na rok i liczony od wartosci auta 62000 PLN , zawierajacy 20 % znizki za bezszkodowosc , 5 % za kontynuacje oraz jakas znizke za jednorazowe opacenie skladki wynosi .... 3281 PLN !!!!
Jak narazie znalazłem jedyna alternatywe tzn Allianz , roczny pakiet za 2360 PLN i szukam dalej. Niestety pakiet 2 lata ubezpieczenia jest tylko dla nowych aut. jakby sie teraz dalo ubezpieczyc na 2 lata to bym to bral w ciemno. Warunki w Allianz takie same jak w Generali , na plu auto zastepcze do 9 dni w przypadku likwidacji z wlasnego AC. W Generali tylko do 3 dni.
Ma ktos tansza oferte ? Ciekawe jak stoi PZU ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarCeny ubezpieczen ciagle rosna i to raczej sie nie zmieni wiec oczywiscie jak najbatdziej oplaca sie pakiet dealerski na 2 lata.
Komentarz
-
Komentarz