Pakiety ubezpieczeń przy zakupie nowej O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andredg
    Classic
    • 2011
    • 4

Zamieszczone przez marektbg
    Postawa salonu niestety jest poniżej krytyki - mają klienta głęboko w dupie. Tekst o wulkanie to jeden z największych debilizmów jakie słyszałem. Brak słów. Dobrze, że jest coś takiego jak Turbo Kamera.
    Co z tego że jest taka Turbo Kamera, skoro na jeden pokazany przypadek (który dla dobra sprawy SAP moze naprawi) jest pewnie kilkudziesięciu innych klientów z podobnym problemem...
  • Cordi
    Drive
    • 2010
    • 92

Czy ktoś przedarł się przez porównanie pakietów oferowanych przez dealerów przy zakupie O2 FL. Chodzi o Allianz i PZU, na oko wyglądają prawie identycznie.
    Czy są jakieś różnice ?
    Co lepiej wybrać pakiet na 12, czy 24 miesiące ?
    Jakieś rady na co zwrócić uwagę ?

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

Cordi, jak wybierzesz pakiet z Alianza na 24 m. to nie tracisz znizek z AC

Komentarz

• Psycho Dad
        Rider
        • 2009
        • 629

Spytaj się o ubezpieczenie z opcją Zwrotu 100% wartości fakturowej pojazdu w przypadku kradzieży lub szkody całkowitej.
        Co przy 24 miesiącach ... jest całkiem opłacalne
        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

Zamieszczone przez Psycho Dad
          Spytaj się o ubezpieczenie z opcją Zwrotu 100% wartości fakturowej pojazdu w przypadku kradzieży lub szkody całkowitej.
          Co przy 24 miesiącach ... jest całkiem opłacalne
          Ja tak mam w Alianzie

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez Cordi
            Czy ktoś przedarł się przez porównanie pakietów oferowanych przez dealerów przy zakupie O2 FL. Chodzi o Allianz i PZU, na oko wyglądają prawie identycznie.
            Czy są jakieś różnice ?
            Co lepiej wybrać pakiet na 12, czy 24 miesiące ?
            Jakieś rady na co zwrócić uwagę ?
            Osobiście wybrałem 24 miesiące w Allianz i śpię spokojnie.

Od niedawna pojawił się tam jakiś dodatkowy pakiet Premium czy Prestige (coś na "P"), droższy o 300 PLN za 2 lata, ale nie dałem się skusić. Obejmował bodaj kilka dni dłuższe wynajęcie auta zastępczego i chyba dalsze holowanie (do serwisu który wskażę, a nie do najbliższego), ale teraz nie pomnę.

Ja nie miałem wglądu w szczegóły wszystkich umów, od dilera dostałem mailem OWU w Allianz, a ubezpieczenie zamawiałem telefonicznie, dzwoniąc z Wydziału Komunikacji tuż po odebraniu tablic (podałem im numery, żeby przygotowali dokumenty zanim przyjadę), więc nie było jak porównywać punkt po punkcie.

Pani od ubezpieczeń w ASO powiedziała że pakiety PZU, Hestii i Allianz są praktycznie identyczne, więc dałem się przekonać, a i tak chciałem mieć na 2 lata, więc został Allianz.
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

• matwrc
              Ambiente
              • 2010
              • 235

Nie mam aktualnie żadnych zniżek, bo jeżdżę nie swoim autem.
              Pakiety OC+AC, o których piszecie, są za 2 tys. zł.

Załóżmy, że:
              a) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 1 rok
              b) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 2 lata

Jak w obu przypadkach może wyglądać kupowanie ubezpieczenia na kolejne lata?
              Chodzi mi głównie o kwotę, jaką trzeba będzie wyłożyć.

Bo nie bardzo kumam, czy te 2 tys. zł to jakaś super promocja i po tych 1-2 latach promocji dowalą mi wyższe stawki czy może na kolejne lata wyjdzie podobnie?

Komentarz

• aniam111
                Rider
                • 2009
                • 436

Pozwólcie że się podepną pod ten temat czy kupiony pakiet na rok można u nich przedłużyć na następny za taką samą cenę??? Mam Generali kupiony z nową O2
                AniaM
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez aniam111
                  Pozwólcie że się podepną pod ten temat czy kupiony pakiet na rok można u nich przedłużyć na następny za taką samą cenę??? Mam Generali kupiony z nową O2
                  pakiety dilerskie można przedłużać chyba do 8 lat i chyba warto, nie wiem czy za taką samą cenę, ale jak w styczniu ubezpieczałem to była to najlepsza oferta.
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zamieszczone przez matwrc
                    Pakiety OC+AC, o których piszecie, są za 2 tys. zł.

Załóżmy, że:
                    a) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 1 rok
                    b) Kupuję do nowej Octavii pakiet na 2 lata

Jak w obu przypadkach może wyglądać kupowanie ubezpieczenia na kolejne lata?
                    Chodzi mi głównie o kwotę, jaką trzeba będzie wyłożyć.

Bo nie bardzo kumam, czy te 2 tys. zł to jakaś super promocja i po tych 1-2 latach promocji dowalą mi wyższe stawki czy może na kolejne lata wyjdzie podobnie?
                    Odpowiem tak, za ubezpieczenie nowego Avensisa kupowanego w salonie w 2007 r. zapłaciłem ponad 5.500 PLN, a i tak musiałem pisać oświadczenie o obowiązujących mnie zniżkach z kilku poprzednich lat. Teraz za Octę kupując ubezpieczenie na 2 lata zapłaciłem łącznie 4.000, więc jak dla mnie ~2.000 PLN rocznie w Skodzie to tanio jak barszcz. I nikogo nie interesowały moje zniżki/zwyżki, pakiet to pakiet.

W Skodzie jak kupisz na 1 rok lub 2 lata, to w kolejnych latach (odpowiednio po roku i dwóch), będziesz płacił stawkę wg. wartości auta. Mnie wyszło, że jeśli teraz kupię tylko na rok, to za rok zapłacę sporo drożej (pakiet dilerski na nowe auta jest bardzo korzystny) niż dopłacając od razu za pakiet na 2-gi rok.
                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                    G.B.Show

Komentarz

• Set
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 113

Zamieszczone przez szkoda
                      Zamieszczone przez aniam111
                      pakiety dilerskie można przedłużać chyba do 8 lat i chyba warto, nie wiem czy za taką samą cenę, ale jak w styczniu ubezpieczałem to była to najlepsza oferta.
                      Można dłużej niż 8 lat.

Mi w poprzednim aucie przedłużyli do 10 lat !!! - aż autko sprzedałem

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

No to na moją i g_rego_r`a salon zaproponował jakieś abstrakcyjne kwoty przy ubezpieczaniu na drugi rok.

Komentarz

• Cordi
                          Drive
                          • 2010
                          • 92

Pakiety na rok zarówno w Allianz jak i PZU to koszt 1990 zł, na dwa lata 4200zł, można je przedłużać do 10 lat tak jak napisał Set, ale nie wiem na jakich warunkach.
                          Wypłata 100% wartości auta na fakturze w razie kradzieży obowiązuje tylko przez pierwsze 12 miesięcy.

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

Zamieszczone przez Cordi
                            Pakiety na rok zarówno w Allianz jak i PZU to koszt 1990 zł, na dwa lat 4200zł, można je przedłużać do 10 lat tak jak napisał Set, ale nie wiem na jakich warunkach.
                            Po którymś tam roku, mniej więcej po 4-5 latach od zakupu, mimo spadającej wartości auta, rośnie ryzyko ... i tu nie wiem czego - awarii, wysypania się podzespołów, w każdym razie stawki ubezpieczenie rosną. W praktyce wygląda to tak, że co roku ubezpieczenie kosztuje ~ tyle samo, mimo spadku wartości auta.

Wypłata 100% wartości auta na fakturze w razie kradzieży obowiązuje tylko przez pierwsze 12 miesięcy.
                            To chyba zrozumiałe
                            Ten drugi rok ubezpieczenia wykupowanego od razu przy odbiorze auta w salonie, to raczej gwarancja że niezależnie od ilości szkód z AC, nie wzrośnie stawka ubezpieczenia.
                            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• arekban
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 208

Zamieszczone przez Morgoth

To chyba zrozumiałe
                              Ten drugi rok ubezpieczenia wykupowanego od razu przy odbiorze auta w salonie, to raczej gwarancja że niezależnie od ilości szkód z AC, nie wzrośnie stawka ubezpieczenia.
                              Nie dokońca tak jest jak piszecie.

Ja miesiąc temu kupiłem pakiet dealerski w PZU na dwa lata i mam wypłatę 100% wartości pojazdu z faktury przez 2 lata , ale musiałem dopłacić 10% za polisę na drugi rok.
                              Wyszło razem ok 4300 zł na 2 lata... to i tak nieźle jak na takie warunki

Komentarz

• Cordi
                                Drive
                                • 2010
                                • 92

arekban, niestety twoja opcja z gwarancją wypłaty 100% wartości pojazdu z faktury przez dwa lata jest już nieaktualna, PZU wycofało tą ofertę od czerwca. Ty się na szczęście załapałeś

Komentarz

• slider
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 26

Witam. Podepnę się pod temat. Czy ktoś przerabiał temat odzyskiwania szkody z AC jeśli chodzi o felgę i koło w sytuacji jak uszkodzona została felga nie ta z którą samochód wyjechał z salonu? (np kupuje sie 2 zestaw na zime i te sie uszkodziły). Czy też te 2 felgi wchodzą w zakres AC? :?:
                                  "czarna puma" ;p

Komentarz

• baca10
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6225

Zamieszczone przez slider
                                    Witam. Podepnę się pod temat. Czy ktoś przerabiał temat odzyskiwania szkody z AC jeśli chodzi o felgę i koło w sytuacji jak uszkodzona została felga nie ta z którą samochód wyjechał z salonu? (np kupuje sie 2 zestaw na zime i te sie uszkodziły). Czy też te 2 felgi wchodzą w zakres AC? :?:
                                    Tak, wchodza w zakres AC, tylko wszystko zalezy gdzie uszkodziles felge, jak na dziurze to najlepiej jak bys mial swiadkow i zdjecia i jeszcze lepiej jak bys mial notke z Policji

Komentarz

• dragon2010
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 4

TE SUPER TANIE PAKIETY DAJĄ TYLKO PRZY ZAKUPIE NOWEGO AUTA WIEC RADZE OD RAZU ZAPŁACIĆ ZA 2 LATA Z GÓRY
                                      wybierz opcje warsztat a nie wycena

Komentarz

• Wieslav
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 4

Przepraszam, ale też chciałbym podpiąć się do tego tematu.
                                        25 marca 2010 r. odebrałem SKodę Octavia I 1.6 102KM +Gaz w salonie Bednarka w Łodzi.
                                        Na poczatku zaproponowali mi pełne ubezpieczenie za 1990 zł., więc stwierdziłem, że ma poprzednie auto (Opel Astra) ubezpieczone w Generali więc do nich pójdę ubezpieczyć. Poprosili abym przyniósł stare ubezpieczenie to oni się zastanowią co mi mogą zaproponować.
                                        W końcu dostałem ubezpieczenie OC i AC oraz NNW i ASS za które zapłaciłem ostatecznie 1665,55 zł. za okres jednego roku.
                                        Nikt mnie nie informował, że mogę ubezpieczyć od razu auto na dwa lata.
                                        Ubezpieczenie kończy mi się 17 marca 2011 r.
                                        Co zrobić dalej?
                                        19 września 2010r. wyjeżdżam do Niemiec, mój ubezpieczyciel namawia mnie abym wykupił dodatkowe ubezpieczenie na 15 dni za 45 zł. - czy to warto zrobić?
                                        Pozdrawiam.
                                        Octacia I 1.6 102KM + Gaz

Komentarz

• voltar
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1107
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Ceny ubezpieczen ciagle rosna i to raczej sie nie zmieni wiec oczywiscie jak najbatdziej oplaca sie pakiet dealerski na 2 lata.
                                          Ostatnimi dniami ceny ubezpieczen masakrycznie poszly do gory.
                                          Przyklad :

2 lata temu kupilem do nowego auta pakiet 2 lata w Generali za 3800 PLN ( byl najtanszy )

Dzis oferta ubezpieczenia w Generali , tez pakiet tyle ze na rok i liczony od wartosci auta 62000 PLN , zawierajacy 20 % znizki za bezszkodowosc , 5 % za kontynuacje oraz jakas znizke za jednorazowe opacenie skladki wynosi .... 3281 PLN !!!!

Jak narazie znalazłem jedyna alternatywe tzn Allianz , roczny pakiet za 2360 PLN i szukam dalej. Niestety pakiet 2 lata ubezpieczenia jest tylko dla nowych aut. jakby sie teraz dalo ubezpieczyc na 2 lata to bym to bral w ciemno. Warunki w Allianz takie same jak w Generali , na plu auto zastepcze do 9 dni w przypadku likwidacji z wlasnego AC. W Generali tylko do 3 dni.

Ma ktos tansza oferte ? Ciekawe jak stoi PZU ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• macluke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 875

Zamieszczone przez voltar
                                            Ceny ubezpieczen ciagle rosna i to raczej sie nie zmieni wiec oczywiscie jak najbatdziej oplaca sie pakiet dealerski na 2 lata.
                                            Nie znam dokładnych OWU, natomiast w InterAuto Kraków powiedziano mi ostatnio, że ten pakiet 2 letni w Generali czy PZU kosztuje 4200 PLN.

Komentarz

• voltar
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1107
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BZB 1.8 TSI 160 KM

2 lata temu kosztowal w PZU 4200 wiec mysle ze teraz to raczej male szanse na takie ceny. Zreszta i tak 2 letnie tylko do nowych aut.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• macluke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 875

Zamieszczone przez dragon2010
                                                wybierz opcje warsztat a nie wycena
                                                a jakie są różnice przy nowym samochodzie?

Komentarz

• wire1
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 31

Witam
                                                  Będę na dniach odbierał Octavie z slonu i w związku z tym chciałbym sie dowiedzieć czy pakiet ubezpieczeniowy Allianz można rozłożyć na raty.

Komentarz

Pracuję...